BiBS speentjes

BIBS speentjes

Het duurt nog even voordat onze kleine jongen wordt geboren, maar ik wilde mij wel al een beetje verdiepen in speentjes. Ik weet ook nog niet of ik hem wil laten wennen aan een speen, maar je kan beter alvast voorbereid zijn en ze in de kast hebben liggen.

Nadat ik wat ‘research’ had gedaan op internet kwam ik de BiBS speen tegen. Ik vond het design er mooi uitzien en wilde hier meer over weten.

De speentjes zijn gemaakt van 100% natuurrubber en bevatten geen stoffen, zoals de standaard plastic speentjes van BPA en PVC. Het advies is daarom om ze maar 6 weken te gebruiken. Daarna kun je ze het beste vervangen. Door de zuigkracht van het kindje vervormt een natuurrubber speentje sneller dan andere speentjes.

Natuurrubber is de oudste vorm van rubber, maar is nog steeds goed voor meer dan 40% van het totale volume. Het is polymeer wat voorkomt uit de sappen van een aantal plantensoorten. Dit sap noemen ze ook wel latex. 

BiBS speen

De speentjes voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1.

De BiBS speentjes zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten:
T1: newborn
T2: vanaf maand of 2/3
T3: vanaf 18 maanden

Ik vind het zelf een fijn idee dat de spenen zijn gemaakt van natuurrubber en niet van chemisch plastic. Voordat je de speen gaat gebruiken is het belangrijk om de speen uit te koken in water. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën dood gaan.

De kleuren van de BiBS spenen vind ik echt geweldig. Echt van die vintage kleuren. Ikzelf heb de baby blue en de Sand kleurig.

Waar te koop?
Verschillende sites bieden ze aan, maar ik bestelde ze bij
Musthaves by Kell. De prijs is €4 per stuk.
Bol.com €5,95 per stuk.


Ik ben benieuwd of jullie je kindje een speen geven? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

xxx
Jill

emma x oliver baby

Vegan baby verzorging van Action

Mommie update – week 28

mommie update