Blijven smeren…

weleda zwangschapsolie

Hoe vaak ik wel niet van familie en vrienden heb gehoord dat ik mijn zwangerschaps buik moet in smeren. Daarom ben ik er al vroeg mee begonnen. Ik denk rond week 12 dat ik mijn eerste zwangerschapsolie heb gekocht. Ik had toen nog geen buikje, maar vond het wel fijn om zo al een beetje in contact te komen met mijn kindje.

De eerste zwangerschapsolie die ik heb gekocht is die van Weleda. Dit kwam eigenlijk omdat ik van de Etos een €5 kortingsvoucher had gekregen en zo het product goed kon uitproberen.

Weleda staat voor:
Al bijna 100 jaar staat zorg voor mens en natuur centraal. Het bepaalt wie Weleda is en wat ze doen.
Hun missie is om de natuur bij hun terug te brengen en goed voor de natuur te zorgen. Daarom ontwikkelen zij producten met 100% natuurlijke ingrediënten, op een zo duurzaam mogelijke manier.

  • Biologische teelt
  • Eerlijke handel
  • Milieuvriendelijke productiemethoden

De natuur staat bij Weleda centraal en is de inspiratie voor hun producten. Weleda is dan ook echt helemaal natuurlijk. 100% natuurlijk. De producten bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten, geïnspireerd op de kracht van de natuur.

Weleda – zwangerschapsolie

weleda zwangerschapsolie

Helpt striae voorkomen en verbetert de huidelasticiteit

  • Helpt bij jeuk en een trekkerig gevoel
  • Bewezen resultaat: 33% minder striae
  • Met subtiele geur van sinaasappelbloesem 

Hoofd ingrediënt:

Amandel: Amandelolie is rijk aan mineralen, eiwitten en tal van andere werkzame stoffen. Onverzadigde vetzuren versterken de hydrolipidenfilm op de huid en beschermen tegen uitdroging. Vitamine E is een bekende antioxidant die vrije radicalen aanpakt en zo het verouderingsproces van de huid tegengaat. Aangezien de structuur van de olie lijkt op die van de buitenste huidlagen, kan de huid de ingrediënten goed opnemen.

weleda amandel

Mijn mening:
Ik ben begonnen met het smeren van mijn buik in week 12. Toen had ik natuurlijk nog geen grote buik, maar vond het wel superfijn om te doen. Ik deed dit ongeveer 1x per dag, na het douchen. Nu ben ik 25,5 weken zwanger en begint mijn buik nu hard te groeien. Ik ben nog steeds bezig met mijn eerste flesje van Weleda. Nu doe ik dit product niet elke dag, omdat ik ook tussendoor Bio Oil gebruik.

Ik vind de zwangerschapsolie van Weleda superfijn en raad hem dan ook zeker aan! De verpakking is van glas en daarboven op zit een pompje, zodat je de olie goed kan doseren. Dit vind ik zeker een pluspunt, omdat je dan niet te veel gebruikt. Om mijn hele buik in te smeren heb ik zeker wel 3 pompjes nodig. Het product smeert fijn uit en geeft een beetje een warm gevoel.

De geur vind ik heerlijk. Het ruikt naar sinaasappel en ik krijg daar een ontspannend gevoel van.

Nadat ik mijn buik heb ingesmeerd voelt mijn huid heerlijk zacht aan. De olie is niet vet en trekt goed in de huid.

weleda zwangschapsolie

Ik blijf dit product zeker gebruiken tot na mijn zwangerschap. Het product belooft 33% minder striae. Ikzelf heb op dit moment geen striae op mijn buik. Nu ben ik wel een beetje sceptisch, omdat ik weet dat wanneer je baby een groei speurt krijgt in je buik je niks tegen striae doet. Sommige vrouwen die smeren 4x per dag en krijgen alsnog striae en andere vrouwen hebben de hele zwangerschap niet gesmeerd en die hebben er geen last van. Ondanks dat blijf ik lekker smeren!

De Weleda zwangerschapsolie is te koop bij de Etos voor €16,99.

Nu €14,99 bij Bol.com!

Ik ben benieuwd of jullie een zwangerschapsolie gebruiken of hebben gebruikt. Laat het mij weten in een reactie hieronder.

xxx
Jill

DIY - Ecosysteem

DIY – planten ecosysteem

Welke commode hebben wij?

hemnes commode kast ikea