‘Boekenplankjes’ van de Ikea

Een van de leukste dingen om te doen is het decoreren van de babykamer. Op mijn telefoon had ik al een aantal mood boards gemaakt voor de babykamer.

Nadat we het ledikantje, commode en de kledingkast in elkaar hadden gezet. Kon ik eindelijk beginnen met decoreren!

Naast het bedje was nog genoeg ruimte om iets aan de muur te hangen. Ik ging op onderzoek uit en kwam via Pinterest op een leuk idee.

Ik wilde namelijk de ‘kruidenrekjes’ van de Ikea naast het bedje hangen. Ja je het leest het goed het zijn eigenlijk kruidenrekjes, maar overal op Pinterest worden ze gebruikt als boekenplankjes.

Het was ongeveer 20.00 ’s avonds toen ik met dit idee kwam en ik moest en zou dezelfde dag nog naar de Ikea gaan. Ik heb mijn vriend opgetrommeld en we zijn nog snel even naar de Ikea gereden. Ik heb daar toen 4 plankjes gekocht.

Uiteindelijk hebben we er maar 3 opgehangen, omdat wij dit genoeg vonden. Misschien wil ik de laatste nog helemaal onderaan, zodat de ‘kleine’ zijn eerste boekje zelf kan pakken.

De plankjes kosten €3,99 per stuk en zijn 40cm breed. Ik vind dit een schattig formaatje en je kan er genoeg op kwijt.

kruidenrekje Ikea

Wat heb ik op de plankjes staan?
Op de bovenste plak heb ik 2 oude boeken, waar vroeger voor mij uitgelezen werd. 365 Verhaaltjes voor het slapen gaan en Pipi Langkous. Het Pipi Langkous boek is al heel oud. Dit boek is vroeger van mijn moeder geweest.

Op de 2e plank heb ik een boekje voor in bad van de Sostrene Grene en een boek van de Witte boeken winkel.

Op de 3e plank een kabouter boek die ik heb gekocht bij de kringloopwinkel en wat decoratie spulletjes van Sostrene Grene.

Aan alle 3 de plankjes heb ik een lichtslinger met dino’s gehangen. Die heb ik gekocht bij de Kruidvat.

Ik heb nu een aantal boekjes op de plank staan en wat decoratie spulletjes. Het duurt nog even voordat je komt en ik weet zeker dat ik deze volgorde nog 20x ga veranderen, haha!

Waar laten jullie alle boekjes in de babykamer? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

xxx
Jill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hemnes commode kast ikea

Welke commode hebben wij?

Favoriete babykleding