Louis update – November 2021

louis update

Het lijkt mij leuk om na lange tijd de eerste blog post een update te geven van Louis. Louis wordt in februari alweer 2 jaar.

Sinds 3 maanden slaapt Louis eindelijk door. In een andere blog post zal ik uitgebreid vertellen wat voor hem de oplossing was om door te slapen, misschien heb jij hier ook iets aan voor je kindje. Nu hij doorslaapt en niet meer in 3 a 4 keer per nacht wakker wordt, is hij overdag ook veel ‘chiller’.

Met chiller bedoel ik, hij is rustiger en niet zo snel meer gefrustreerd. Tuurlijk heeft hij een pittig karakter en als iets niet gaat zoals hij wilt, wordt hij een klein draakje. Maar ja dat hoort er bij… En hij wordt bijna 2 en dat betekent twee = nee.

Begin van de maand had Louis een controle bij de kinderarts voor zijn gewicht. Louis is altijd al een tenger mannetje geweest, maar de kinderarts wilde even een extra controle of hij goed groeide. Gelukkig is dit het geval en heeft Louis een groeispeurtje gemaakt. Ik merk dit ook aan zijn eetlust, hij eet meer.

Naast dat hij goed groeit begint hij nu ook echt met praten. Hij kletste altijd al veel, maar dan in zijn eigen taaltje. Nu sinds een maandje begint hij ook echt met woordjes. Auto, toet toet, eten en ijs zijn zijn favoriet.

Afgelopen week hebben we een boswandeling gemaakt in Baarn. Wat een mooie omgeving is dat zeg! Veel natuur en er staan hele mooie huizen. Normaal als we erop uit gaan nemen we altijd de kinderwagen mee, maar dit keer niet. We hebben ongeveer 45 minuten gewandeld zonder kinderwagen en Louis vond het te gek.

Louis James Sterrenwolkje

Na de wandeling hebben wij geluncht bij een hotel/restaurant. Sam en ik vinden het altijd erg spannend als wij met Louis ergens iets gaan eten. Meestal loopt dit uit op een catastrofe en gaan we met een doggy bag naar huis. Louis kan niet langer dan 5 minuten stil zitten en zet daarna het restaurant op zijn kop.
Gelukkig was het dit keer anders. Louis bleef keurig op zijn stoel zitten. Na een half uur keurig op zijn stoel te hebben gezeten, nam hij een kijkje in het restaurant. Het restaurant was ruim opgezet en er waren niet zo veel gasten. Louis scharrelde een beetje rond en wij hebben nog heerlijk kunnen eten.

Jeetje wat was dit fijn zeg, zonder stress, zonder gehaast.

In het weekend was de intocht van sinterklaas. Om 10.00 stonden we in het centrum klaar om sinterklaas op te wachten. Sinterklaas kwam dit jaar met een bus. Louis vond het erg spannend en wilde alleen nog maar huis, haha. Volgend jaar weer proberen.

Louis

Vandaag is het zondag en hebben we een chill dagje gehad. Morgen begint de nieuwe week weer en gaat Louis naar de crèche…

-xxx- Sterrenwolkje

louis update

Te lang geleden…