Mommie update – week 27

mommie update week 27

Wauw! Ik ben alweer 27 weken zwanger, jeetje wat gaat het hard. De afgelopen 2 weken is er best veel gebeurd. Leuke en minder leuke dingen.

Week 26
In deze week had ik weer een controle bij de verloskundige. Eigenlijk een hele korte controle, om mijn bloeddruk op te meten en naar het hartje te luisteren.
De verloskundige besprak wat dingen met ons en meten daarna mijn bloeddruk op. Mijn bloeddruk was opeens erg hoog! De bovendruk was 150 en normaal is die bij mij 120. De verloskundige gaf mij een bekertje met een strookje mee waar ik overheen moest plassen. Nadat ik klaar was op de toilet hield ik het strookje in het bekertje. Het strookje kleurde een beetje groen.
Ik liet het aan de verloskundige zien en ze zei dat ik een kleine hoeveelheid eiwitten in mijn urine heb. Nu maakte zij zich nog geen zorgen, maar het moest wel gecontroleerd worden in verband met zwangerschaps vergiftiging…

De verloskundige maakte voor de volgende dag een afspraak om mijn bloeddruk om te meten en mijn urine te controleren. Ik was best wel ongerust, maar ze zei dat ik mij geen zorgen hoefde te maken.

De volgende dag gingen we weer naar de verloskundige en ze meten mijn bloeddruk op en die was aanzienlijk gedaald. Ik zat nu op de 125. Dit was stukken beter. Ze vroeg mij of ik die dag daarvoor een beetje gehaast had en of ik mij niet zo lekker voelde. Ik had inderdaad voordat we naar de verloskundige gingen, mij een beetje gehaast om op tijd te komen. Mijn urine hoefde niet meer gecontroleerd te worden, maar we houden het verder wel in de gaten. Gelukkig maar! Ik maakte mij al best veel zorgen.

Week 27
Aan het einde van de week voelde ik opeens een paar dagen de baby niet meer. Ik maakte mij natuurlijk weer zorgen en heb een afspraak gemaakt bij de verloskundige.

De verloskundige drukte wat op mijn buik en ging daarna naar het hartje van de baby luisteren. Gelukkig, ze kon het hartje meteen vinden en die klopte heel goed! Jeetje, wat ben ik blij dat er niks aan de hand is. Ze vertelde mij dat de baby op een andere plek kan gaan liggen en omdat de placenta aan de voorkant ligt, kan het nu zo zijn dat je de baby minder voelt.

Ik was nog niet thuis of ik voelde de ‘kleine man’ alweer in mijn buik bewegen. Wat een fijn gevoel is dat, om je kindje in je buik te voelen.

Aan de ene kant denk ik waarom ga ik zo vaak naar de verloskundige, maar aan de andere kant denk ik beter 1 keer te veel dan 1 keer te weinig. De verloskundige zijn super lief voor mij en stellen mij steeds weer gerust.

Sinds afgelopen week heb ik hele erge pijn in mijn rug en had dit voorheen nooit. Zeker ’s avonds, ik weet gewoon niet meer hoe ik moet zitten van de pijn. Ik ben naar Prenatal gegaan om een zwangerschaps band te kopen. Ik heb dit uiteindelijk niet gedaan, omdat ik twijfelde. Achteraf heb ik nu spijt dat ik hem niet gekocht heb, dus ik ga zeker snel weer naar de Prenatal om de band te kopen.

Nog 13 weekjes en als het goed is mag ik jou ontmoeten!

Mocht je een tip hebben voor een zwangerschaps band, let me know hieronder in de reacties.

Thanks,
xxx Jill

Favoriete babykleding

Vegan baby verzorging van Action

emma x oliver baby