Mommie update – week 28

mommie update

Voor mijn gevoel kruipt de tijd voorbij, maar wanneer ik deze post schrijf ben ik alweer bijna 29 weken zwanger. Nog 11 weekjes!

Vorige week moest ik bloed laten prikken, omdat in week 12 van mijn zwangerschap was geconstateerd dat ik bloedgroep A positief + Rhesus C negatief heb. Nu is er met bloedgroep A positief niks mis mee, maar met Rhesus C is er wel iets aan de hand. Ik heb Rhesus C niet in mijn bloed en dit kan er voor zorgen dat ik antistoffen aanmaak tegen de baby. Dit klinkt allemaal best heftig en was dan ook zeker een beetje ongerust.

Na ongeveer 5 dagen kreeg ik de uitslag en die was gelukkig goed! Ik maak geen antistoffen aan tegen mijn kindje, gelukkig.

Afgelopen maandag zijn mijn vriend en ik naar het AMC geweest voor een bevalling voorlichting. Op deze voorlichting werd van alles verteld over de bevalling.

Ik wilde eerst graag in het AMC bevallen, maar mijn keuze is gewijzigd. Dit komt doordat er in het AMC alleen maar een ruggenprik of morfine tegen de pijn wordt gegeven. Ikzelf wil liever als ik voor pijnbestrijding kies, graag remifentanil. Dit is een pompje waarmee je de pijnbestrijding mee kunt doseren en is niet schadelijk voor de baby.

Verder vertelde de dame bij de voorlichting dat een bevalling pijn doet, maar wij vrouwen zijn hiervoor gemaakt en kunnen dit. Dit laatste houd ik in gedachte! Ikzelf ben gelukkig nog niet bang voor de bevalling.

Verder heb ik deze week nog een groei echo gehad, om te kijken of de babyboy goed groeit. Hij groeit goed en hij loopt zelfs al 2 weken voor. Dit kan zijn dat hij een grote baby wordt of dat de datum 2 weken eerder is van bevallen. Ik hoop zelf dat de babyboy 2 weken eerder komt, zodat ik jou eerder kan ontmoeten! Kan niet meer wachten…

xxx
Jill

BIBS speentjes

BiBS speentjes

Hoe kies je de juiste kinderwagen?

Dubatti kinderwagen