Onrustige benen…

onrustige benen magnesium

Arg, wat word ik gek van mijn benen. Al enige paar weken heb ik hele onrustige benen en dan vooral in de avond wanneer ik op de bank lig. Wat is dit vervelend zeg! Waardoor heb ik onrustige benen en hoe kom ik ervan af?

Ik ben nu bijna 34 weken zwanger en heb ongeveer vanaf 30 weken last van onrustige benen. ’s Avonds wanneer ik op de bank lig, weet ik van gekkigheid niet hoe ik mijn benen moet houden. Gestrekt, gebogen, lopen? Alles probeer ik om dat nare gevoel weg te krijgen. Wanneer ik ga lopen gaat het nare gevoel weg, maar wanneer ik weer op de bank ga liggen komt het meteen weer terug.

Ik heb al enig onderzoek gedaan op internet, om te kijken waar die onrustige benen nou vandaan komen. Het schijnt dat sommige vrouwen die zwanger zijn hiermee te maken krijgen. Maar waar het nou precies doorkomt dat weten ze niet…

Wat kan je tegen onrustige benen doen?
– Probeer overdag goed te bewegen (wandelen), zodat je een goede doorbloeding hebt.
– Masseer je benen, of laat ze masseren.
– Neem een warm bad of douche.
– Slik Magnesium.

Ik gebruik sinds kort magnesium tabletten en ik moet zeggen het helpt.

Magnesium tegen zwangerschapskwaaltjes!
Magnesium zou volgens sommige bronnen typische zwangerschapskwaaltjes kunnen tegengaan, zoals een harde buik, spierkramp, verhoogde bloeddruk en ONRUSTIGE benen.

Veel zwangere vrouwen hebben last van onrustige benen oftewel het ‘restless leg syndrome’. Hoewel de kwaal onschuldig is, kun je er veel last van hebben. Vaak ontstaat het tintelende gevoel in je benen als je langere tijd zit of ligt. De oorzaak van rusteloze benen is niet bekend. Extra magnesium zou verlichting kunnen brengen als je er last van hebt. Magnesium is namelijk betrokken bij de ontspanning van alle cellen in het lichaam.

Ik gebruik zelf de magnesium kauw tabletten van de Kruidvat. Voor 1 potje magnesium betaal je €3,09.

Ik ben benieuwd of jij hier ook last van heb gehad tijdens je zwangerschap?

XXX
Jill

schommelstoel

Mommie update – week 33

Welk babybadje hebben wij?

bebe-jou