Waarom babykleding wassen voor gebruik?

waarom babykleding wassen

Afgelopen week ben ik begonnen met het wassen van de babykleding. Heerlijk vond ik het om alle kleertjes weer te bekijken en na het wassen een mooi plekje te geven in zijn kledingkast. Maar waarom wassen ‘wij’ de babykleding voor gebruik?

De huid van een pasgeboren baby is erg kwetsbaar.

Voordat je nieuwe babykleertjes gebruikt moeten ze eerst gewassen worden, want in nieuwe babykleertjes kunnen stoffen zitten die het tere babyhuidje kunnen irriteren.

Bij de productie van katoen worden bijvoorbeeld pesticiden gebruikt, om het gewas tegen insecten te beschermen. Bovendien wordt er tijdens het productieproces van de stof chloor gebruikt, om deze te bleken. Ook wordt er vaak formaldehyde gebruikt om de kleertjes kreukvrij te maken.

Bij wol worden chemische stoffen gebruikt, bijvoorbeeld om de dieren te beschermen tegen insecten en teken.

 waarom babykleding wassen

Welk wasmiddel gebruik ik?
In wasmiddelen kunnen stoffen zitten die de babyhuid kunnen irriteren. Ik heb 2 pakken van Neutral gekocht en daarmee de kleertjes gewassen. Dit was een aardig werkje zeg! Ik had niet gedacht dat wij al zoveel kleertjes voor de ‘kleine’ hadden. Ik heb alle kleertjes op kleur gesorteerd en daarna gewassen met de Neutral wasmiddel. Daarna heb ik alles opgehangen aan het wasrek. Ik ben nu 33,5 week zwanger en ben blij dat ik dit alvast gedaan heb. Zo kan ik dit van mijn to do lijstje afstrepen. Van de week ga ik alle dekentjes en lakens wassen en als het goed is heb ik dan alles gewassen.

Welk wasmiddel gebruiken jullie voor de babykleding? Let me know!

xxx
Jill

happy horse

Mommie update – week 31

Mommie update – week 32

babyshower