Wat kan je allemaal met hydrofiele luiers/doeken?

hydrofiele luiers

Één van de eerste dingen die ik kocht voor de baby waren hydrofiele luiers. Je hebt ze in allerlei verschillende designs en maten. Maar wat kan je er nou allemaal mee?

Ikzelf heb de hydrofiele luiers/doeken gekocht bij de Zeeman, Action en de Prenatal.

Waar ga ik de hydrofiele luiers voor gebruiken? Ze worden hydrofiele luiers genoemd, maar eigenlijk zijn het gewoon doeken. Ikzelf ga ze niet als luiers gebruiken, maar waar ga ik ze dan voor gebruiken?

Ongelukjes
Wanneer de kleine geboren is en in zijn bedje slaapt, wil ik onder hem een hydrofiele doek neerleggen. Wanneer de kleine een ‘ongelukje’ heeft qua luier of spugen, dan hoef ik niet heel het bedje te verschonen, maar alleen de hydrofiele doek.

Wat ook erg handig is als je op het aankleed kussen een hydrofiele doek neerlegt. Mocht je je baby verschonen en het gaat mis, heb je altijd nog een hydrofiele doek eronder. Zo hoef je niet meteen de hoes van het aankleed kussen in de was te gooien.

Wanneer je je baby gevoed hebt, is het verstandig om de baby te laten boeren. Dit doe je door de baby op te tillen en zijn hoofdje op je schouder te laten rusten. Soms kan het zijn wanneer de baby een boertje laat dat er melk mee komt. Het is handig om dan een hydrofiele doek over je schouder te hebben liggen.

Afdrogen
Hydrofiele doeken zijn ook super fijn om je baby mee af te drogen, wanneer je je baby in bad heb gedaan. Doordat de doek van fijn materiaal is kan je gemakkelijk de baby goed afdrogen.

Inbakeren
Bij de Action verkopen ze XL hydrofiele doeken, deze kan je gebruiken om je babytje in te bakeren. Dit zorgt voor een baby een geborgen gevoel en sommige babytjes vinden het heerlijk om zo in slaap te vallen.

Tutteldoekje
Sommige baby’s vinden het heerlijk om iets in hun handjes te hebben. Dit hoeft niet altijd een knuffel of speelgoed te zijn. Ze kunnen zich ook prima vermaken met een hydrofiele doek.

Zonwering/verduistering
Wanneer je buiten loopt met je baby in de kinderwagen kan het handig zijn om een hydrofiele doek over de wieg te leggen. Deze kun je gemakkelijk bevestigen met klemmetjes. Hierdoor is het iets donkerder en kan je baby rustig slapen.

Ik ben nu iets meer dan 35 weken zwanger, dus het duurt nog ongeveer een maandje. Ik ben benieuwd als de kleine er is of ik de doeken voor nog meer dingen ga gebruiken. Heb jij nog een tip? Let me know in een reactie hieronder.

xxx
Jill

dr.brown fles

Dr.Brown’s voedingsflesjes

Welke luieremmer hebben wij?

korbell luieremmer