Welke commode hebben wij?

hemnes commode kast ikea

Ik denk dat een commode een van de meest belangrijke meubels is van een babykamer. Je gebruikt een commode super vaak en het is natuurlijk handig om de baby spulletjes in op te bergen. Welke commode hebben wij?

Al vroeg in mijn zwangerschap zat ik soms uren lang op Pinterest naar babykamers te zoeken. Wat vind ik Pinterest een fijn platform om ideeën op te doen. Terwijl ik alle zoektermen al had gebruikt, kwam ik heel vaak een bepaalde kast tegen in de babykamers. De Hemnes kast van de Ikea wordt vaak gebruikt als commode kast.

De kast is super groot en hoog. Er zitten in totaal 8 lades in van verschillende afmetingen. Terwijl ik op Pinterest deze kast zag, was ik mij al helemaal aan het inbeelden wat ik hier wel niet allemaal in kwijt kon.

Van mijn vriend mag ik de babykamer inrichten hoe ik het wil. Gelukkig vind hij mijn smaak ook mooi. Toen ik ongeveer 20 weken zwanger was gingen wij eindelijk beginnen met het inrichten van de babykamer. Ik wist natuurlijk allang welke commode kast ik wilde hebben.

Wij zijn toen naar de Ikea gereden en hebben alle meubels uitgezocht die we mooi vonden en daar zat natuurlijk deze commode kast bij de van Ikea.

Wij lieten alle meubels bezorgen door Ikea en een paar dagen later konden we dan eindelijk beginnen met het in elkaar zetten van de Hemnes kast. Dit was nog wel een heel karwei en we zijn denk ik in totaal 4 uur bezig geweest..

2 Weken voordat wij de Hemnes kast thuis hadden, had ik leren handgreepjes besteld. Ik wilde graag leren handgreepjes, omdat ik dit mooier bij het kamertje vind staan en de kast er nu stoerder uit vind zien. Ik heb gekozen voor grijze leren handgreepjes in maat S. De handgreepjes kosten €2,75 per stuk. Ik had er in totaal 12 nodig. Mocht je de handgreepjes willen bestellen, klik hier.

hemnes commode kast

Nadat de leren handgreepjes bevestigt waren op de kast, kon ik beginnen met het indelen ervan. Dit vind ik toch wel het leukste om te doen. De indeling is nog lang niet klaar en ik heb nu nog genoeg ruimte voor nog meer spullen. Maar het leek mij leuk om het alvast aan jullie te laten zien.

De Hemnes kast hebben wij bij de Ikea gekocht voor €229. Daarbij komen nog de 12 leren handgreepjes €33. In totaal heeft de commode kast ons €262 gekost. Ik weet eigenlijk niet of dit veel is voor een commode kast, maar mijn vriend en ik zijn superblij ermee. Wij vinden het superfijn dat de kast lekker hoog is, zodat je goed je kindje kan verschonen. Daarbij heeft de kast super veel opberg ruimte voor van alles en nog wat.

De Hemnes kast is wel erg groot en neemt behoorlijk wat plek in beslag. Bij ons maakt dat gelukkig niet veel uit, omdat wij een behoorlijk grote babykamer hebben. Mocht jij een kleinere ruimte hebben, dan bestaat er ook een kleinere variant.

Wanneer de commode kast helemaal is ingedeeld naar wens, zal ik een nieuwe update schrijven.

hemnes commode kast

Welke commode kast hebben jullie? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

xxx
Jill

weleda zwangschapsolie

Blijven smeren…

‘Boekenplankjes’ van de Ikea